Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuşan Mehmet Hadimi Yakupoğlu şunları kaydetti:

“Benim görevim; sadece doğru bilgiyi doğru zamanda partime iletebilmek ve partimin doğru zamanda doğru siyasi kararı almasına olanak sağlamaktır. Öte yandan bu güne kadar hep söyledim ve söylemeye devam edeceğim; ‘Sahte seçmen yok, mükerrer seçmen yok, Suriyeli seçmen yok’. Ayrıca eğer siz bizim seçim sistemimize göre sandığın başında olmazsanız, o sandığa değil kedi, fil girer ve defalarca girmiştir. Ancak başta 2014 Ankara olmak üzere sandıklara tam hakim olamadığımız için o günleri yaşadık ve maalesef gölgelerimizle yani kendimizle mücadele ettik. Ettik de ne oldu bu günlere kadar? Her şey değişti. Zira sorgulama, iktidardan kurtulmak istiyorsan ikinciye oy ver, oyun bugüne kadar hep Cumhuriyet Halk Partisi tarafından kontrol edildi, diyerek ilk kez 2023 ve sonrasında 2024 seçimlerinde, her şeyin oyumuzla değişebileceğini gördük, elimizle tuttuk.

2011 yılından bu yana AK Parti adına Sayın Hüsrev Kutlu ve Sayın Recep Özel, pek çok kez oy pusulasında birinci sırayı, ben de 2018 yılında kuradan çektik. Ama bu tesadüf bile üzülerek bana sorulmadan, partimiz aleyhine bir günde üç kez kullanıldı.

Tekraren ifade ederim ki; lütfen sandık sandık ve dahi sandık hep sandık... Ben hep bunu bilir bunu söylerim. CHP, sandığa sahip çıkınca, daha önce milletvekili, belediye başkanı çıkaramadığı yerlerden nasıl vekil ve başkan çıkardı? Demek ki esas mesele sandığa sahip çıkılmasıdır.”