Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’na katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Harp Okulları Mezuniyet Töreni’nde yaşanan ve tartışmalara neden olan kılıçlı yeminle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

'ORTAYA KOYDUĞUM EN BÜYÜK ESER İMAM HATİPLER'

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bana ortaya koyduğun tek bir eseri söyle deseler, İmam Hatip'in önündeki engelleri kaldırmaktır, eğitim kalitesini artırmaktır derim. İmam hatipleri kuranlar sadece 3-5 kişiydi, biz bir avuçtuk, şimdi deniz olduk hatta okyanus olduk.

İMAM HATİPLİ KARDEŞİM, ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜSÜN

İmam hatipli kardeşim sen eskisinden daha güçlüsün. Sen varsan Allah-u Ekber nidaları semalarımızdan hiçbir zaman eksilmeyecek. Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olmaya devam edecek. Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim için önemlidir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. İmam hatipler direnişin ve dirilişin sembolüdür.

EZAN VE KUR'AN YOKSA VATAN YOKTUR

Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, ezanları, camiyi, Kur'anı çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Geride millet de kalmaz memleket de kalmaz. Ezan yoksa, iman yoksa vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi; bir vatan savunmasıdır, bir iman mücadelesidir, varlık-yokluk mücadelesidir.

İSRAİL SALDIRILARI GAZZE'DE DURMAYACAK, VATAN TOPRAKLARIMIZA GÖZ KOYACAK

Filistinliler daracık toprak parçalarına sıkıştırıldılar. Dün gencecik bir evladımızı Ayşenur Ezgi Eygi'yi alçakça katlettiler. İsrail Gazze'de durmayacak. Ramallah'ı da işgal ettikten sonra gözünü başka yerlere dikecek. Vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Haritayla açık açık söylüyorlar. Biz onun için Hamas Müslümanlar için direniyor diyoruz. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak vatani, milli bir meseledir.

MISIR'LA İŞBİRLİĞİ, GAZZE'NİN FAYDASINA

Mısır'la başlattığımız yeni süreç Gazze'nin Filistin'in faydasına olacaktır. İçimizdeki bedhahların ne dediğine bakmayacağız. Dostlarımızın sayısını artıracağız. Dış politikada manevra alanını genişleteceğiz.

İMANI ALIRSAN TSK'DEN GERİYE BİR ŞEY KALMAZ

TSK'nın gönlünden imanı alırsanız geriye bir şey kalmaz. Başörtüsüyle, imam hatiplerle uğraşan bir ordunun kabiliyetlerini nasıl yitirdiğine şahitlik ettik. Kahraman ordumuz hiç hak etmediği sıfatlarla anılır oldu. Ordumuz şimdi hamdolsun aslına özüne dönüyor. TSK, başarılarıyla daha da güçleniyor.

KILIÇLARI KİME ÇEKİYORSUN?

Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil.

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi saptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

Biz tarihin bir sahnesinde görev ve yetki aldık. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Düz biz yokken bu dava vardı, yarın biz olmayacağız ama dava var olacak. Sizler davayı teslim alacaksınız."

NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan mezuniyet töreninin resmi kısmı sona erdikten ve devlet erkânı alandan ayrıldıktan hemen sonra, mezun olan teğmenlerin bir kısmı törenin yapıldığı çim sahanın ortasında toplandı. Teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan sonra, Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde ikinci bir and içti. Bu, Kara Harp Okulu'nda rutin olmayan, daha çok 'Subay Yemini' olarak bilinen ve tamamen gönüllü katılımla gerçekleştirilmiş bir gösteriydi. Amatör bir kamerayla çekilip sosyal medyaya servis edilen görüntüler, toplumun bazı kesimleri arasında yıllardır devam eden 'askeri vesayet' tartışmalarını tekrar gündeme taşımıştı.
(HABER MERKEZİ)