"Married... with Children" yıldızının 13 yaşındaki kızı Sadie, Applegate'in "MeSsy" podcast'inin salı bölümünde kendisine konulan teşhis hakkında konuştu ve artık annesinin multipl sklerozla mücadelesini daha iyi anladığını belirtti.

Sadie, "POTS adında bir şeyim var. Bunun gerçekte ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok ama otonom sinir sistemiyle ilgili bir şey ve kalbimi etkiliyor. Ayağa kalktığımda gerçekten başım dönüyor, bacaklarım gerçekten zayıflıyor ve bayılacakmış gibi hissediyorum." dedi.

Johns Hopkins Medicine'e göre, resmi olarak postural ortostatik taşikardi sendromu olarak bilinen POTS, otonom sinir sistemini ve kan dolaşımını etkileyen kronik bir hastalık. 

POTS'lu kişiler otururken veya uzanırken ayağa kalktıklarında kalp atış hızında hızlı bir artış yaşarlar, ayrıca baş dönmesi, bilinç bulanıklığı, yorgunluk, egzersize tahammülsüzlük, baş ağrısı, bulanık görme, çarpıntı, titreme, bayılma ve mide bulantısı görülebilir. 

Podcast sırasında Sadie, semptomlarından dolayı çok uzun süredir acı çektiğini ancak çoğu zaman bunun ne olduğunu bilmediğini açıkladı.

Annesi de yanıt olarak, "Senin adına bundan nefret ediyorum sevgilim. Bundan gerçekten nefret ediyorum. Üzgünüm. Ama seni seviyorum ve iyi olacağını biliyorum. Ve senin için buradayım ve sana inanıyorum. Ve bunu gün ışığına çıkardığın ve farkındalık sağladığın için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.