İsrail'in Gazze'nin orta ve güney kesimlerini hedef alan hava saldırılarında en az 50 kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı; saldırılardan biri binlerce kişinin sığındığı bir okulu vurdu.

Filistin sağlık bakanlığı yetkilileri, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deir al-Balah'ta bulunan Khadija okuluna düzenlenen hava saldırısında en az 50 kişinin öldüğünü söyledi. Yaralılar, yakındaki Aksa Hastanesi'ne gönderilirken Deyr el-Belah'tan gelen görüntülerde ailelerin yaralı çocukları tedavi için taşıdığı görüldü.

İsrail güçleri Gazze dışında da saldırılar düzenledi; Batı Şeria'da Nablus yakınlarındaki Balata mülteci kampına insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda bir kişi öldü, yakındaki bir kontrol noktasında bir İsrail askeri yaralandı. İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Kafr Kila kasabasına düzenlediği hava saldırısında dört kişinin öldüğü bildirilirken, Lübnan'daki militanlar da İsrail topraklarına roket atışlarıyla karşılık verdi.

İsrail istihbarat servisinden arabulucuların pazar günü Roma'da CIA başkanı, Mısır istihbarat servisi üyeleri ve Katarlı yetkililerle Gazze'de tutulan İsrailli rehinelerin iadesi ve ateşkes konusunda bir anlaşmayı teşvik etmek amacıyla görüşmeler yapması bekleniyor. Lübnan ve Yemen'deki militanlar Gazze'de bir ateşkes anlaşması yapılması halinde saldırılarını durduracaklarını açıkladılar.