10 stüdyo albümü ve 24 Grammy ödüllü başarılı bir kariyerin ardından ünlü rapçinin West'in emekli olduğu iddia ediliyor.

47 yaşındaki popüler ismin şok edici emeklilik planları, rapçi Rich The Kid ile yaptığı iddia edilen bir mesajlaşmada ortaya çıktı.

31 yaşındaki Rich The Kid, telefonunda "Ye" ismiyle kayıtlı bir kişiden gelen mesajların ekran görüntüsünü Instagram Hikayesi'ne yükledi.

2021'de yasal olarak adını Kanye West'ten Ye'ye değiştiren ve ünlü rapçi olduğuna inanılan bir kişiden gelen mesajda şunlar yazıyordu: "Profesyonel müzikten emekli oluyorum. Başka ne yapacağımı bilmiyorum."

Mesajlara göre, Rich, West'i kararını yeniden gözden geçirmesi için ikna etmeye çalışıyor, hatta rapçi Ty Dolla $ign ile birlikte çıkardığı "Vultures 1" albümünün son dönemdeki başarısını bile hatırlatıyor. 

ÖNCE PAYLAŞTI, SONRA SİLDİ

Ye'nin emekliliğine dair haberlerin sosyal medyada yayılması üzerine Rich, Instagram Hikayesi'nden ekran görüntüsünü sildi.

Bu durum, hayranlarının, sanatçının yaklaşan albümü "Life's A Gamble"ın tanıtımını artırmak için bu paylaşımı yapmış olabileceği yönündeki spekülasyonlarına yol açtı.

Birkaç saat sonra Rich, Instagram'a geri dönerek çıkış tarihini ve West ile birlikte seslendireceği yeni şarkının da yer aldığı parça listesini paylaştı.

Bunun üzerine hayranlar, hayal kırıklıklarını ve şaşkınlıklarını dile getirmek için yorumlara akın etti. Bir kişi, "Uzun lafın kısası, tanıtım için yalan mı söylediniz?" diye yazdı. Konuyla ilgili taraflardan bir açıklama gelmedi.