Zelenski, ordunun 500 bin Ukrayna vatandaşını daha silah altına alma talebini "şimdilik" reddettiğini ifade etti. Ordunun halk arasında tepki çeken bu teklifi, yürürlüğe girmesi durumunda Zelenski'nin anketlerde düşen oyunu daha da aşağı çekebilirdi. 

Ukrayna lideri, salı akşamı Ukraynalı ve  yabancı gazetecilerle yıl sonu değerlendirmesi yaptığı bir basın toplantısı düzenledi. 

Rusya ile savaşın gelecek sene bitme ihtimali sorulduğunda Zelenski, "Kimse cevabı bilmiyor" dedi. 

Ukrayna lideri, "Saygıdeğer insanlar; bizim komutanlarımız ve bu savaşın yıllarca süreceğini söyleyen Batılı partnerlerimiz bile bilmiyor" dedi. 

Savaş 2. yılını tamamlamaya yaklaşırken Ukrayna'nın önceliği Batı'nın askeri desteğini sürdürmesini sağlamak. Batı ülkelerinde cılız sesler giderek güçlenirken, Kiev yardımların ne kadar daha Ukrayna'ya akmaya devam edeceği sorusuyla karşı karşıya.

Zelenski geçen hafta Rusya'ya karşı daha çok askeri ve siyasi destek isteme amacıyla Batı ülkelerine ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde Zelenski, ABD Kongresi'ni 60 milyar dolarlık desteği onaylamaya ikna edemedi ve Brüksel'de de Macaristan lideri Viktor Orban yaklaşık 50 milyar Euro'luk yardımı engelledi. 

Zelenski salı günü, Orban'la oturup ortaklaşamadıkları noktalara "çözümler" bulmak istediğini söyledi ve Washington'un desteğinin süreceğine dair güvenini dile getirdi. 

Ukrayna lideri, "ABD'nin bize ihanet etmeyeceğine eminim" dedi. Öte yandan 2024'te yapılacak ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarının savaş için de önemli bir etkisi olacağını farkında olduğunu belirten Zelenski, Donald Trump'ın seçilmesi durumunda "farklı bir politikası olacağından eminim" dedi.