Yeni bir araştırmaya göre, günde sadece yedi dakika yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT) yapmanın, erken boşalma semptomlarını iki haftadan kısa bir sürede azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Erkeklerde en sık görülen cinsel işlev bozukluklarından biri olan bu durum, partnerlerinin doyuma ulaşmasını engelleyebilir, bu da yatak odasında hayal kırıklığı ve tatminsizliğe, ayrıca kaygı ve depresyona yol açabilir.

GENÇ ERKEKLER ARAŞTIRMAYA DAHİL EDİLDİ

Çin'de yer alan East China Normal University’den araştırmacılar, 18 ila 34 yaşları arasındaki 76 erkek katılımcıyla çalıştılar.

Her katılımcının haftada en az bir kez cinsel ilişkiye girdiği istikrarlı bir kadın partnerinin olması gerekiyordu.

Üç gruba ayrılan katılımcılardan, ilk grup iki hafta boyunca her gün yedi dakika HIIT uyguladı, bu da kısa süreli yoğun egzersizler ve dinlenme dönemleri arasında dönüşümlü olarak gerçekleşti.

İkinci grup aynı süre boyunca yavaş nefes egzersizleri yaparken, üçüncü kontrol grubu ise normal nefes egzersizlerine katıldı.

Çalışma boyunca tüm katılımcıların verileri birden fazla kez kaydedildi.

Yapılan analizler sonucunda HIIT grubunda ve normal solunum grubunda erken boşalma semptomlarının azaldığı ancak yavaş solunum grubunda azalma olmadığı ortaya çıktı.

12. günden itibaren de HIIT grubunda semptomların normal solunum yapan ikinci gruba göre daha çok azaldığı tespit edildi.