Çikolatanın, önlem alınmadığı takdirde diş sağlığına bazı olumsuz etkileri olabilir ama diş eti sağlığına değil. Yeni bir araştırma çikolata yemenin diş eti sağlığına iyi geldiğini ortaya çıkardı. Araştırmacılar, bunun nedeninin özellikle bitter çikolatada bulunan kakao çekirdeklerinden elde edilen antioksidanlar olabileceğinden şüpheleniyorlar.

Çin'deki Chongqing Tıp Üniversitesi'nin araştırmasında 40 ila 69 yaşları arasındaki 500 binden fazla kişinin yaşam tarzı ve sağlık bilgilerine sahip olan Birleşik Krallık Biobank'ın verileri kullanıldı.

Çikolata ve peynir yüzde 54 daha düşük diş eti hastalığı riskiyle bağlantılıyken, tuzsuz yer fıstığı yüzde 71 daha düşük riskle bağlantılı. Frontiers In Genetics dergisindeki araştırmaya göre pirincin riskte yüzde 58 azalma sağladığı belirtiliyor. Özellikle bitter çikolatanın flavonoidler ve diğer antioksidanlar sayesinde diş eti hastalıklarında iltihaplanmayı azaltıcı etkiye sahip olduğu belirtiliyor.

Ancak filtre kahve içmek diş eti hastalığına yakalanma olasılığını yüzde 42 artırıyor. Düşük kalorili içeceklerdeki katkı maddelerinin diş eti sağlığını olumsuz etkileyebileceği üzerinde duruluyor.