Bir porsiyona denk düşen, 200 ml su bardağının üçte ikisi kadar sütlü dondurma, kemikleri ve kasları güçlü tutan kalsiyum açısından iyi bir kaynak olarak görülüyor.

Ayrıca markaya bağlı olarak bazı dondurmalar porsiyon başına yaklaşık altı gram protein sağlıyor, bu da bir yumurtadaki miktara eşit düzeyde.

Uzmanlara göre, dondurmadaki protein ve orta düzeyde yağın birleşimi aynı zamanda şekerin kana salınımını yavaşlatıyor ve bu da diyabetle bağlantılı kan şekerindeki ani artışları önlüyor.

Bununla birlikte kan şekerindeki artış şeker tüketiminden daha düşük olsa da yine de orta düzeydedir ve zamanla vücutta hasara yol açabilir. 

Tek bir porsiyon ayrıca bir yetişkinin önerilen günlük şeker alımının üçte ikisini içerir. Ve çoğu insan sadece bir porsiyonla yetinmez.

Diyetisyen Shelley Balls, Yahoo Life'a yaptığı açıklamada dondurmanın diğer besin değeri düşük tatlılara göre daha iyi olduğunu söyledi. Balls, bir su bardağının üçte ikisi kadar sütlü dondurmanın, günlük önerilen kalsiyum miktarının yaklaşık yüzde 12'sini içerdiğine dikkat çekti.

Diyetisyen Stephanie Van't Zelfden de, Yahoo Life'a, orta düzeyde yağ ve proteinin birleşiminin dondurmayı diyabet hastaları için iyi bir seçenek haline getirdiğini belirtti.