Kara Harp Okulları Mezuniyet Töreni’nde teğmenlerin kılıç çekerek, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atması üzerine siyasette karşılıklı açıklamalar devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda teğmenleri bu "kılıçları kime çekiyorsun" diyerek eleştirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın bu sözlerine "yetersiz, siyasi hamle" diyerek cevap verdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Özel, Erdoğan'ın sekiz gün sonra açıklama yapmasını 'manidar' olarak nitelendirdi ve şöyle dedi:

'SİYASİ HESAPLARA ALET EDİLMESİNİ KINIYORUM'

"8 gün durup düşünüp sonra bu tepkiyi vermek çok manidar.

Ebedi başkomutanları Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkan Harbiye'den yeni mezun teğmenlerin siyasi hesaplara alet edilmesini kınıyorum. Siyasi düşüşünüzü durdurmak umuduyla kutuplaşma siyasetinize pırıl pırıl gençlerin geleceklerini feda edemezsiniz.

Bu ahlaki de değildir, vicdani de değildir. Bu hamle siyasidir ama yersiz ve haksızdır. Bunu milletimiz unutmaz ve affetmez."


NE OLMUŞTU?

Kara Harp Okulu’nun 30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan mezuniyet töreninin resmi kısmı sona erdikten ve devlet erkânı alandan ayrıldıktan hemen sonra, mezun olan teğmenlerin bir kısmı törenin yapıldığı çim sahanın ortasında toplandı. Teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı attıktan sonra, Harp Okulu'ndan birincilikle mezun olan Teğmen Ebru Eroğlu önderliğinde ikinci bir and içti. Bu, Kara Harp Okulu'nda rutin olmayan, daha çok 'Subay Yemini' olarak bilinen ve tamamen gönüllü katılımla gerçekleştirilmiş bir gösteriydi. Amatör bir kamerayla çekilip sosyal medyaya servis edilen görüntüler, toplumun bazı kesimleri arasında yıllardır devam eden 'askeri vesayet' tartışmalarını tekrar gündeme taşımıştı.
(HABER MERKEZİ)