Üniversite hayali ile aylar boyunca sınava hazırlanan öğrenciler YKS’de TYT, AYT ve YDT’ye girerek sınav maratonunu tamamladı. Öğrenciler artık sınavların ardından “YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak” sorusunun yanıtını araştırıyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasının yaklaştığı bu günlerde, adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sayfasını sık sık kontrol ederek yerleştirme sürecini yakından takip ediyorlar.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçları için merak edilen tarih ÖSYM tarafından paylaşılmadı ancak geçtiğimiz sene tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından 10 gün sonra sonuçlar açıklandı.

2024 yılında üniversite kayıt tarihlerinin 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacak olmasından dolayı YKS tercih sonuçlarının en geç 12 Ağustos – 16 Ağustos tarihi aralığında açıklanması bekleniyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YKS TERCİHLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR Mİ?

YKS tercihlerinizi tamamlamanın ardından tercih süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden tercihlerde değişiklik yapabilirsiniz.

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.