Politika

CHP 20. Olağanüstü Kurultayı başladı... Tüzük değişiklikleri ele alınacak

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara Ticaret Odası Congresium Salonu’nda saat 10.00’da başladı.

CHP'nin Tüzük Kurultayı bugün Ankara'da başladı. Sembolik açılışı Sivas Kongresi'nin 105’inci yıldönümü nedeniyle Sivas’ta yapılan Tüzük Kurultayı’nın resmi açılışı, Ankara'da gerçekleşiyor. “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” adı altında yapılacak Tüzük Kurultayı'na sadece delegeler ile onur kurulu üyeleri ve eski genel başkanlar davet edildi.

Divan Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in seçilmesi beklenen kurultay, Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşmasıyla başladı. 

Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bundan tam bir yıl önceydi 6 siyasi partiyle ittifak halinde girdiğimiz seçimleri maalesef kaybettik. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra, toplumda siyasetten uzaklaşmaya, büyük bir umutsuzluk dalgasına dönüşen bir ruh vardı. Gençlerin gözündeki fer çökmüş, büyüklerin omuzları çökmüştü. Oturduk konuştuk, tartıştık. Hep birlikte yeni bir yol almak için yola çıktık. Artık hiçbir şey olmamış gibi davranamazdık ve ‘CHP değişirse Türkiye değişir’ dedik.

Sayın Erdoğan’ın 18 kişilik kabinesinde bir tek kadın vardır ve aileden sorumludur. Yani o kıymetli bakanımıza da sen aileden sorumlusun, aile ile ilgileneceksin demektedir. AKP’deki, Türkiye'deki tüm siyasetçilere ve az da oylarını aldığı tüm kadınlara şunu demektedir, ‘sizin yeriniz ailedir. Siz dış politikadan anlamazsınız. Ekonomiyi biz yöneteceğiz. Bu ülkede yerel yönetimlerle ilgili bir karar alınacaksa onu da biz alacağız’ ama asla asla unuttukları ama bizim unutmamamız gereken bir şey var. Bu ülkenin kuruluş kodlarında bu yoktu. Bu olsaydı şu anda dünyanın ileri gitmiş ülkeleri ağzına alınamazken Latife hanım yanında kadın haklarının konuşulması, o ülkeler 40 yıl bekleyecekken kadına seçme ve seçilme hakkının tanınması belki bugün ülkeyi yönetenler idrak edemezler ama bu ülkenin kuruluş kodlarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en ilerici bakış açısında vardı. Bunun bilinciyle CHP bugün kurduğu gölge kabilesinde olduğu gibi yarın kurulacak Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneteceği eşit temsile yer verecektir.

Filistin davasını savundum. Filistin'in haklı davasını savunmak, CHP'nin 1970'lerden gelen tutarlı davasını sahiplenmektir."